Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 20:32 - Още кошмарни въпроса за "вярващите"
Автор: koshmar Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 8133 Коментари: 33 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първо, може ли да си вярващ на думи, но мръсник, подлец и откровен изрод?
Вярващи християни ли са били Сталин и Хитлер?

Второ, може ли да си честен и достоен човек, но атеист?
Защо така кретенски отъждествявате вярващия с добрия?

Не е ли вярно, че хората не се делят на вярващи и атеисти, а на Човеци и гадове?



Гласувай:
36



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Аз съм атеист, но не бих отговорила с ...
21.04.2012 20:35
Аз съм атеист, но не бих отговорила с лошо, ако някой ми е подал ръка за нещо...вярвам, че лошотията не е зависима от вярата:))
Тук един пишман набожен, направо ме изуми с отношение и простащина.....ако имаше тази вяра за която говори не би се държал като селския простак!
цитирай
2. анонимен - 1. Да, то дори е аксиоматично. 2. ...
21.04.2012 21:09
1.Да, то дори е аксиоматично.
2.Съмнявам си. По-точно не знам.
3.Задължително е. Честен човек не може да бъде вярващ, защото на първо място лъже сам себе си.
4.Кой прави така? Това е нелепо.
5.Това няма нищо общо с вярването. Вярващите са способни на религиозни войни и унищожения. Те са главното зло на света.
цитирай
3. анонимен - Къде изчезна коментара. Модерация ...
21.04.2012 21:10
Къде изчезна коментара. Модерация ли има?
цитирай
4. lovebg - И аз имам един въпрос
21.04.2012 21:47
Толкова хора ходят на черква, а стават ли по- добри? На този , който вярва не му трябва да ходи, той може да осъществи връзка с Господ не само там. И аз си мисля ,че ако вярваш в Доброто ще станеш по- добър.
цитирай
5. анонимен - муспи
21.04.2012 22:44
Без вяра че има вечен живот е невъзможно да бъдеш добър. Правещият добро атеист се приспособява по успешно в хаотичния свят за да избягва неочаквани удари, ако пазарните отношения се форсират, той ще се постарае да стане пръв касапин. Такива души нямат място във вечноста, независимо дали са добри или лоши на този свяг, - всичко каквото преставляват е от света и със смъртта си го изгубват.
С ходене на църква се става по добър колкото с ходене на концерти ставаш нещо като Моцарт. Но църквата е длъжна пред Бога да свидетелства за Него, иначе се превръща в обикновена човешка мафия.
цитирай
6. анонимен - Атеист съм, но не смея да си призная. ...
21.04.2012 23:09
Атеист съм, но не смея да си призная. Нападат ме православни християни и ме задушават с любов.
Какво да правя?
цитирай
7. lovebg - Атеист съм, но не смея да си призная. ...
21.04.2012 23:20
анонимен написа:
Атеист съм, но не смея да си призная. Нападат ме православни християни и ме задушават с любов.
Какво да правя?

Повярвай В Доброто и бъди такъв, какъвто си.
цитирай
8. анонимен - Православен
22.04.2012 00:40
1. Да, възможно е някой да се старае да се покаже пред другите, добър и вярващ, но всъщност да е лош или иначе казано "вълк в овча кожа".
2. Сталин доколкото знам е бил атеист , а пък за Хитлер е всеизвестен факт, че е бил окултист.
3. Ако нямаш вяра , трудно ще бъде да обичаш освен близките си и другите хора, своите зложелатели и да правиш добро, без да очакваш нищо в замяна.
4. Да вярващия е винаги добър. Условието е да е вярващ със сърцето си, а не с устата си.
5. Вярващите със сърцето, разбрали същността на вярата си не делят хората нито на вярващи и атеисти, нито на човеци и гадове. Според Православието, човек трябва да обича всички хора, дори и най-грешните. Това, че в други учения се среща такова деление, не прави Православието еднакво на тях.
цитирай
9. анонимен - Ти ?
22.04.2012 01:08
Гад ли си или Човек?
Въпросът ти не е да събира, а да разделя хората. Това което си писал за ония двамата е повече от глупост отколкото онова наивитетно-каламитетно явление в блога, което се наблюдава в последните две седмици. Така наречената Кушелизация, масовото изпростяване от началото на Пуническите войни за кокоши яйца
цитирай
10. анонимен - На тиранина е по-угоден грешният ...
22.04.2012 09:39
На тиранина е по-угоден грешният набожник от праведния безбожник.
цитирай
11. анонимен - нибелунга
22.04.2012 09:45
няма истински вярващ, който да е гад
и няма невярващ, който да е добряк
ако си добър за един, си лош за друг, както и обратното.
винаги има две гледни точки
цитирай
12. анонимен - едно анонимно включване
22.04.2012 09:49
1. Ако си лицемер, всичко е възможно! 2. За Сталин и Хитлер не знам. 3. Напълно, ако си с всичкия си! 4. Просто е изгодно за вярващите да се направи такова оттъждествяване за вярващите, особено за тези от подточка 1. 5. Мисля, че всеки може да си дели хората на каквито си групи иска според каквито си реши критерии, въпрос на личен избор. "There are two kinds of people in the world: those who divide the world into two kinds of people, and those who don't" – Robert Benchley
цитирай
13. анонимен - :) Какво означава да вярваш в Д...
22.04.2012 10:16
:)
Какво означава да вярваш в Доброто?? Какво е добро? За един може да е свинска пържола за обяд, за друг 5000 лева в сметката му, а за трети - два шамара за жена му. Честният и достойният е нужно да се цени независимо дали е атеист или вярващ. А дали вярата в нещо неопределено като например "доброто" е добро или всъщност е самозалъгване и духовна леност? Доброто си има име и това е Иисус Христос за християните.
Искрено вярващите не са зло, войните в името на вярата са всъщност поради политически причини. Самото посещение на храма не е лошо, но това не е живот в общността наречена църква, което е целта на християнина.
Мъча се да се сетя за някоя война, водена в името на Православието, но не се сещам. Кръстоносните походи са организирани от латинската църква, след отпадането и от Православието.
цитирай
14. анонимен - някоиси
22.04.2012 11:29
Вярно е,че хората не се делят на вярващи и атеисти,а на Човеци и гадове. Но дане збравяме,че "човек е като книга, зависи на коя страница ще го отвориш".
цитирай
15. palomnik - По принцип,
22.04.2012 12:56
в Библията се казва, че вярата, а не делата оправдават човека. Но всеки вярващ трябва да се стреми към святост. Много често именно хора, които преди са били много лоши, се покайват и се променят заради вярата. Но, всеки има недостатъци. Но разберете, че делата само няма да ви доведат до духовно спасение...
цитирай
16. ramus - Хем си е весело, хем е и поучиотелно...
22.04.2012 13:16
.. да се зачете човек по социалните безкрайни полета на дракащите се вярващи в едно или друго.
Наивно е например да се търсят и съчиняват рационално-логични "причини" да има бог или да "важна или правилна вярата". Вярата няма нищо общо с рациото и смесването на тия двете има точно определени корени. Все едно - вярващ да се доказва на себе си с рационалност, логика или знания е толкова несъответствено, че чак весело.
Споровете за вяра и това"кой бил прав" сами по себе си са само между вярващи. Рационални и разумни хора биха имали дълбоко разбиране за процесите, свързани с вярата и вярването, както и със синонимната думичка УБЕЖДЕНИЯ и УБЕДЕНОСТ. И въз основа на това им разбиране познават добре че неразумния винаги при всички положения е убеден в нещо, в каквото и да е. там е въпроса, че въз основа на особеността на убедените и убежденията и груповото им съществуване, е винаги налице потребност "ВЯРАТА" да се доказва. Винаги - отново и отново. Но това всъщност се прави именно от обърканите вярващи хора.
Същинския вярващ човек се характеризира с един много точен елемент за разпознаване - това е отдадеността му. За него обекта за вярване е просто идол на когото се отдава изцяло и докрай. Него не го интересуват рационални доводи или аргументи. Не са му потребни. Потребни са на тия, дето всъщност вътре в себе си са просто използвачите на религията и на идеята за бог. Те просто търсят... за да избягат от празното в себе си и от празното си ежедневие, те просто търсят "спасението" от огромната дупка в която иначе се намират. И ще привидят това спасение където и да е, от каквото и да е - стига да им ВЪРШИ РАБОТА!. В
Всички в която и да е религия всъщност са си обикновени използвачи - и т.н. "миряни" и управлението им. И това важи за всяка групова идеология и то в най-широк мащаб - от това че "баща ми е велик" ( често срещано в споровете на малките деца), до Бог е велик, нацията е велика, каузата е велика, отбора ми е велик, "мадона" е велика, българите са велики...
цитирай
17. tsanynka - Нещата не са само
22.04.2012 14:00
черно-бели...В случая- 14. анонимен - някоиси,е прав,че човек е като книга...Само че някои не можеш да ги разлистиш-просто ,защото няма листи,а само една дебела,мазна,опърпана корица... Такива са за мене гадовете...
Поздравче за една усмихната неделя:http://www.youtube.com/watch?v=m5fL9JrZiMQ
:)
цитирай
18. borjanmljakov - Не мога да разбера дали блогерът кушел или блогерът кошмар е по-голям глупак.
22.04.2012 14:51
.
цитирай
19. bogolubie - И дяволът вярва в Бога.
22.04.2012 15:17
Но едно е да вярваш, а друго е да изпълняваш Божието слово. Божии синове са тези, които изпълняват Божието слово. А то е, което ще ни съди. Съди и днес, но малко хора обръщат внимание.
цитирай
20. balgarski7vinarki - при нас,българите доста неща са лукави
22.04.2012 15:24
И при вярващите, и при невярващите.
Вярващите често гласят разбирането на нещата уж по божиите заповеди, а пък то не е съвсем така.
Невярващите пък хич и не се притесняват от необходимостта да имат претекст за постъпките си.
Има и едни други- и може би по - честни, просто защото са алтернативни- имат си свои разбирания, понякога са в нетрадиционни,но свързани с интелекта култове и не вършат общоприетите мърсотии ,под претескт на лукави паравани.
Кой както го разбира.
цитирай
21. анонимен - Матей 7 глава
22.04.2012 15:25
1 Не съдете, за да не бъдете съдени.
2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери.
3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?
4 Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?
5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око.
6 Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат.
7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,
8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.
9 Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък?
10 или, ако поиска риба, да му даде змия?
11 И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!
12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.
13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.
18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.
19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.
20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.
21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но
цитирай
22. анонимен - прочети
22.04.2012 17:19
http://didodian.blog.bg/poezia/2011/12/09/otnovo-za-liubovta.864073
цитирай
23. анонимен - И слава богу, че няма да влезе, само ...
22.04.2012 17:44
И слава богу, че няма да влезе,само дето те не го знаят!
Много сте агресивни това вярващите?!
Това да плашите и проклинате атеистите като,че ви идва отвътре и ви дава сили.
Колкото набожни познавам все са дребни душици.Молят господа ,но единственно и само за собственните си нужди и желания,смятат,че го заслужават по презумпция.Смешни са и доста жалки.
цитирай
24. kostadin - Сталин е бил вярващ, а хитлер е са...
22.04.2012 17:50
Сталин е бил вярващ ,а хитлер е сатанист
цитирай
25. didodian - . . от двете страни на Исус, там на ...
22.04.2012 19:59
..
от двете страни на Исус, там на кръста, бяха заковани и двама грешници.. двама виновни за смъртта на други човеци.
Праведникът Исус бе разпънат с грешните, с убийците..
Не е чудно, че и днес две хиляди и 12 години по-късно картината се повтаря..
Гледайки към Голгота ще видим и грешника, но ще видим и праведника..
Нека се смирим пред тази картина и заедно извикаме:
- Милост Господи! Прости ни! Спаси ни!
Бог да благослови българия!
цитирай
26. анонимен - Bog da blagoslowi Balgaria
22.04.2012 20:34
http://www.youtube.com/watch?v=rhrmdmPvliE&feature=related
цитирай
27. lovebg - Относно 13.анонимен
22.04.2012 20:36
Доброто е именно Бог и всичко божествено в нас. Не става въпрос за християнството, а за коя да е религия.
цитирай
28. анонимен - chris
22.04.2012 21:33
Въпросите въобще на са трудни.

На първия- може, на думи всичко може.

На втория- може, но зависи от гледната точка. От човешка гледна точка може да си атеист и в същото време да си честен и добър човек. Разбира се че е може.
Съвсем други стават нещата ако ги погледнем от очите на Бог. Тука коментирам от гледна точка на християнския и еврейския Бог, Който е един и същи. Другите религии не ги коментирам. По надолу ще кажа защо.

В Библията Бог казва, че добри хора няма, просто не съществуват. Хората са грешници, т.е престъпници. Да сте виждали честни и достойни престъпници? Аз не съм. И така, Бог от една страна ни обича, обаче от друга трябва да ни накаже, като престъпници, защото Той е Праведен Съдия. И Той е намерил решение на този въпрос. Наказва Някой Друг вместо нас. И така се появява вярващия, който е оправдан пред Бога. Тука има един супер съществен момент. Христос говори за новорождение. За да стане човек вярващ, според учението на Христос (винаги трябва да поставяме гледната точка), той трябва да се покае за греховете си и да приеме жертвата на Христос, която го оправдава за греховете му. И тука става чудото на новорождението. Бог сменя природата на човек, която е естествената - грешна и бунтовна по начало, с нова - духовна, която е способна да живее според изискванията на Бог.

И така, човек може да бъде религиозен, естествен човек, на който не са му чужди много недостойни неща, но той си ги върши без угризения, това си е неговото естество. Може ли да очакваме нещо друго.
И духовен, вярващ, новороден, който дори и да съгреши, което той трябва да се стреми да не прави, се покайва и не може да постоянства в това - нещо от вътре го разкъсва, не му дава мира, не може да живее докато не се покае пред Бог. Нормално това си му е естеството.

Мисля, че отговорих и на третия въпрос.

И така, на всички тези леки въпроси се намират отговори в Библията. В другите религии ги няма, да не говорим за решение

Извод: всичко зависи от гледната точка.Моята е тази на Христос
цитирай
29. zabylgarite - Костадине
23.04.2012 05:57
това за Сталин някаква шега ли е?
цитирай
30. анонимен - !?
24.04.2012 08:47
Вярата няма нищо общо с ходенето в храмовете!Това са различни неща!Това първо!Ако някой си въобразява,че като ходи на църква,и ПРАВИ НЕЩО,много се лъже!Второ,религиозните войни се правят от църквите,а не от вярващите!И ако някой си вярва,че убивайки "неверници" става угоден на Бога,си е за негова сметка!И трето,атеистите правят кардинална грешка,като смесват вярата с църквата!Първо си оправете мисленето,и след това задавайте правилните въпроси!Не забравяйте,че атеизма е също религия!Мисленето е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!:)))
цитирай
31. анонимен - SILVA
24.04.2012 08:53
Aз съм вярваща, но не и религиозна. Вярвам, че Този който Е, ни обича еднакво всички. А тъй като живеем в дуален свят е невъзмойно да сме идеални, както си мислят някои. Всеки е дошъл за да осъществи себе си в поредната своя инкарнация тук и сега. Няма добри и лоши, всичко е въпрос на гледна точка, а за всеки тя е различна...Бог не иска църкви и то толкова различни, войнстващи и борещи се за влияние и пари...Бог иска да се обичаме, да си помагаме , да сме щасливи и да приемаме различията, а не да се борим срещу тях.
Желая на всички един радостен и усмихнат ден !!!
Обичам ви такива, каквито сте, защото и аз съм една от вас - нито само добра, нито само лоша...
цитирай
32. анонимен - е...
06.11.2012 22:10
кур
цитирай
33. begetron426 - Вярата е...
07.11.2012 19:48
Вярата е всеобщо понятие и като такова то е необходимост за всяка човешка дейност, което означава, че към всичко се тръгва с вяра. Вярата е сродна с оптимизма, доверието, надеждата и др. т., което я прави необходима при тръгване към всяка истина. Тръгваме към нещо винаги с вяра, за да може да стигнем до него, защото когато не вярваме, че ще стигнем до нещото, тогава отпада смисъла от тръгване. Затова при всяко търсене на истината се тръгва винаги с вяра, а само когато стигнем и докажем определена истина вярата става пълна. Във всички други случай имаме изопъчаване на вярата, защото се тръгва в началото към нещо с пълна вяра, което я први сляпа. С такава вяра истина не се постига, а само се забранява търсенето на истината.Следователно сляпата вяра е необходима на мистиката, религията и идеологията, за да забраняват търсенето на истината за съществуването, развитието и управлението на света като заблуждават, че неопределено и недоказано нещо е истина.Всички сме наясно,какво се е случвало с хората, които не са приемали сляпата вяра, а са търсили и доказвали истината. Пътят на цялата история на развитие на нашата цивилизация е наситен с реки от пот,кръв и сълзи,именно поради сляпата вяра, с която се забранява търсенето и доказването на истината за съществуването,развитието и управлението на света.Така ослепено откъм истината човечество,по-лесно се управлява като му се показва по кой път да мине и горкому,ако се отклони от пътя за слепи.Мистиката, религията и идеологията имат нужда от сляпо вярващи, които да вярват, че всяко тълкуване на нещо е истина. Затова мистичните, религиозните учения и идеологии се роят толкова много, защото лъжите представени за истини за едно нещо са многобройни,а истината за него е само една.Мистиката,религията и идеологията се роят поради неистината,а науката се рои поради повечето истини и по-пълното тяхно разбиране. Атеист е човек който вярва сляпо само в съществуването на доказаната истина, а теист е човек сляпо вярващ в неистината. Поздрав!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshmar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 440739
Постинги: 76
Коментари: 1046
Гласове: 758
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930