Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2020 13:03 - Кошмарната истина за това как русия има главната вина за обесването на Левски
Автор: koshmar Категория: История   
Прочетен: 1480 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 19.02.2020 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В днешния светъл ден, озарен от Апостола, са особено гнусни лъжите на безродниците, че русия била наш закрилник и благодетел, че ни освободила от робство ей така от благородство, и че трябвало вечно да се кланяме на тия варвари.
Знам, че промитите русоробски мозъци отричат историческите факти и доказателства.
Но за истинските българи е ясно.
Няма Освободителка.
Има една жестока империя, не по-добра от Османската.

Руският консул в Османската империя граф Николай Игнатиев, който работи усърдно срещу свободата на България, независимостта на църквата ни и изиграва решаваща роля в обесването на Васил Левски.

Днес ремонтът на ремонта на столичния “Граф” се превърна и в символ на управлението – корупция и некадърност, развалящи естетиката и унищожаващи малкия бизнес – на улица, символ на имперското отношение на Русия към България.

Време е с ремонта на ремонта да премахнем и патрона на улицата! Публикуваме текст на Георги Георгиев за престъпленията на граф Игнатиев срещу България.

През 1870 г., след като повече от 10 години българският народ се бори за църковна независимост, султанът издава ферман за независима Българска екзархия.

Територията на екзархията обхваща всички земи, населени с преобладаващо българско население – около 220 000 кв. км с около 4 милиона българи – много повече от всеки друг етнос на Балканите.

Това никак не допада на имперската руска дипломация, която още от времето на Екатерина залага на гръцката Мегали идея в опит да осъществи своя мегаломански план – завземане на Балканите и Проливите и възраждане на империя, подобна на Византия, начело с Романови.

Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за

да се спре процесът на единение на българската нация и църква

Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир, но българите в Цариград се вдигат на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени.

Махмуд Недим паша удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград.

Нещо повече! През 1872 г. Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейния отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана.

Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана успява да отстрани Махмуд Недим паша. 

Трябва да отбележим, че още през 1861 г. предишният руски консул в Цариград – княз Лобанов, успява да издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години. Поводът е, че за първи път през 1860 г. българските църковни дейци провъзгласяват Българската църква за независима и спират да споменават в молитвите руския император.

В същата 1861 г. Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия на Раковски в Белград да бъде разтурена. Отново след намеса на злокобния руски консул в Белгард.

Паралелно с църковните борби се развива и революционното ни движение, възприело изцяло линията на Георги Раковски за освобождение със собствени сили и средства. Начело на БРЦК са негови ученици, а ръководителят Васил Левски неслучайно предупреждава, че „Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби”.

След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостола да бъде съден от специален съд.

По настояване на графа в състава на съда са включени и българите:

  • хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята.
  • Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община
  • Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис
  • Петър(Пешо) Тодоров – Желявеца, член на софийският меджлис.

Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Граф Игнатиев е искал да бъде сигурен, че Апостола ще бъде осъден на смърт.

След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще заяви: „Каква стана тя?! На нас графът ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!…”

Най-зловещата си роля обаче граф Игнатиев изиграва по време на Цариградската конференция на Великите сили, на която трябва да се реши и въпросът за територията на новата българска държава. Конференцията е свикана заради Априлското въстание и последвалите зверства и насилия срещу българското население, когато цяла Европа се надига в защита на българската кауза.

Конференцията започва през декември 1876 г., само че никой не подозира, че двете властващи в Европа империи – Русия и Австро-Унгария, са се договорили тайно още на 8 юли със секретното Райхщадско споразумение.

Паралелно с конференцията в Цариград Русия и Австро-Унгария провеждат среща на най-високо ниво в Будапеща, където подписват секретната Будапещенска конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

В същото време на конференцията в Цариград е постигнато съгласие за територия на новата българска държава, която почти напълно съвпада с границите на Българската екзархия, одобрена от всички Велики сили.

На 15 януари 1877 г. Русия и Австро-Унгария подписват Будапещенската конвенция и руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

Русия ще спази това свое обещание и така голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието действително остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г.

Планът на имперската руска дипломация по

разкъсването на българската нация и българските земи,

стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава, е в своя апогей. След два дни – на 18 януари, Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението, или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години.

Предстои да публикувам и секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г. Русия ще капитулира пред България и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…

Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор, продължават и днес.

На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола, е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сатрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.

Автор: Георги Георгиев
Текстът е препубликуван от интернет сайта Faktor. Заглавието и увода са на редакцията на “Терминал 3” . 




Гласувай:
7



1. milady - Психология на роба: Синдром на лековерния ум
19.02.2020 13:26


Тези хора, както се оказва, страдат от нещо, което наричам Синдром на лековерния ум. Това е повреда в психологическите процеси, които филтрират информацията – в резултат на това достоверността на информацията се приема с оглед на източниците, а не на тяхната целокупност. Хората със Синдрома на лековерния ум щедро даряват с вярата си държавните власти, техните институции, средствата за масово осведомяване, лекарите, учените — изобщо всеки, който е облечен в някакъв авторитет.
цитирай
2. koshmar - Именно. Затова тези типове са ру...
19.02.2020 13:47
Именно.
Затова тези типове са русороби.
Искат да бъдат роби.
Вродено им е да са роби.
цитирай
3. koshmar - Русоробът издига в култ нещо, което ...
19.02.2020 13:50
Русоробът издига в култ нещо, което не е култ.
русия е донесла само беди на родината ни.
Има стотици исторически свидетелства за това.
Но тия малоумници са решили, че тя ни е като майка.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздравления за разкриването на истината за подлостта и наглостта на руската дипломация!
19.02.2020 15:04
Истините трябва да се казват, за да осъзнават българите лицемерната, користолюбива същност на руската империя и нейната дипломация през вековете , та до сегашно време! Единствено Истината е универсално лекарство срещу кремълската психологическа зараза!
Чест и почитания за публикацията!
цитирай
5. koshmar - Истините могат да се възприемат ...
19.02.2020 15:29
Истините могат да се възприемат само от нормални хора.
Не от жалки путинофили, които се кланят на руския сатрап.
Има една путинска мърша тук.
цитирай
6. vladtepes - За Русия
24.02.2020 16:25
Без Русия щеше да има пълноценно качествено освобождение поне на нивото на малкото арменско 1894-1896г. с освободени над 200000 арменци, ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над милион и половина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshmar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 439268
Постинги: 76
Коментари: 1046
Гласове: 758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031